Wednesday, December 7, 2011

~snow,snow and snow..... :)

haha....kowg taw tak ape itu snow?
snow tuh salji lah.....
hehe...
tibe2 aku teringin pulak nak main ngn salji nih..
alangkah seronoknya,kalau aku dapat main ngn salji nih..
heee....
cube cube korg bygkan...
korg dngn SI DIA dapat tengok salji sama-sama....
haha...awwwww,so sweeeeeet right? :DD
mcm dalam drama KOREA tuh...hahaha
AKU TERINGIN la pulak nak main salji nih....hahaha XD
aku harap impian aku nak main ngn salji nih,
akan terlaksana lah satu hari nnty....
INSYAALLAH,aminn....
hehe......

I love snowwwww very much!! <3
~ AKU HAPPYY  tengok salji nih....tenang JE HATI aku...hee :D

HAHA....ACTUALLY,AKU teringin
sngt2 nak g smbung belajar kat negara yang ada salji..... :)


~Dear  SNOW- DID YOU KNOW THAT I LOVE YOU SO MUCHHH?
HAHAHA XD

HAHA....
hope all my dream will come true one day....aminn :)
that's all for today guys....
smile always yeahh :DD

thanks for reading yeah :)

~luv to be happy~ :)

Friday, December 2, 2011

~It is just more than enough that I Love him In SILENCE.....

Sedang aku berjalan-jalan kat google nih
tiba2 aku terbaca artikel nih...
sangat menarik dan penuh bermanfaat.... :)
Aku suka beberapa ayat dalam artikel nih
antaranya ialah.....

Cintai Dia Dalam Diam,
Dari Kejauhan Dengan Kesederhanaan & Keikhlasan....


“Sesiapa sahaja yang memberi kerana Allah, menolak kerana Allah, mencintai kerana Allah,membenci kerana Allah & menikah kerana Allah, maka bererti ia telah sempurna imannya.”
(HR. Al-Hakim)
 

Jangan memberi harapan pada yang belum pasti,
kelak ada insan yang bakal dilukai,
Jangan menaruh harapan pada yang belum tentu dimiliki,
nanti hati yang kecewa sendiri.

 Jangan bazirkan perasaan pada yang bukan pasti milik kita, jagalah diri dan simpan untuk yang sah sahaja........

~I'm still loving you even it is just in silence :)


memang best la baca blog nih....
banyak info2 menarik yang aku dapat :)

- credit to writer in  
http://diarihati.com


that's all for today....daa~
may ALLAH bless you all......
~luv to be happy~ :)

Tuesday, November 22, 2011

.......................

Hyeeeee.....
:(
maybe this were right...... :|

:|

I just want to be his

FAVOURITE HELLO
and his
HARDEST GOODBYE

I LIKE THIS SENTENCE.....
 
 Nobody goes through life without a scar.... 

okay...byeee~

~luv to be happy~

I Love this date~ 22 .11

Assalammualaikum,
Hyee......

 This entry I dedicated to my special bestfriends :)
F.a.a


Masa berlalu terlalu cepat......
pejam celik pejam celik....
tak sangka....
Allhamdulillah....
hari ni da masuk 
2 tahun dah kita kenal antara satu sama lain kan..... :)
sepanjang kita kenal ,bnyk perkara yang berlaku....
tapi kita masih tetap bersama kan kan......
saya bersyukur sangat dapat jadi sahabat baik awak....
saya amat menghargai kehadiran awak dalam hidup saya....


~No one can replace you in my heart! ~
I really2 appreciate your presence in my life!
awak banyak buat saya happy,
awak buat saya rasa diri saya dihargai....
dan yang paling penting awak ikhlas nak berkawan ngan saya.....
saya gak nak mintak maaf
 if saya ada buat salah kat awak sepanjang kita berkawan nih...
hope awak dpt maafkan saya...
terima kasih banyak2 sebab sampai saat ni,
awak masih tetap jadi kawan baik saya....
thanks a lot dear! :D

Forever you'll be my special bestfriends! :)

:)




hope our FRIENDSHIP will never end!

saya harap sangat ,nanti bila kita dah ikut haluan masing2....
awak tak lupakan saya.....
kerana saya tak akan pernah lupakan awak....
thanks for everything  
that you have done for me 
my dear bestfriends! :)
you are the BEST among the best!



That's all for today.....
Thanks for reading :)

~luv to be happy~ :)

Monday, November 14, 2011

~They are soooo cute + adorable :)


ASSALAMMUALAIKUM
Hyee all.....

Look at this pic at please ignore my ugly face
and look at the baby face ?!
hehe.....

~Who is this cute baby that I'm holding on? ~

She is Ajwa Hajar!
SHE is my cousin daughter.... :D
very cute right?!
hehe.....
I like to look at all baby face!
because it will make my heart feel calm :)
I love to see baby face!

HAHA.....
whenever, I get the chance to hold A baby,
sure I'll hold them...... :)

Here are some of the photo of my cousin son and daughter.....
just for fun...... :)
heee~

~NURLIANA SOFFIYAH- an active + cute little girl....

~AJWA HAJAR- a cute baby


 ~YUSOF ASHRAF- a handsome boyyy :) 




~My mom with Hajar~
hehe....
At this time I wonder why my mom,
looks so happy when hold this baby....hehe....
maybe she wanna a GRANDCHILD!
hahahaha.....

 ~ Don't worry mom.....Please be patient now,
I think you'll get a grandchild in about 11-12 years from now,
or maybe less from 11 years.....haha...
because my sister Nadhrah will getting married soon....
since she has many boyfie now.....hahaha
*JUZ KIDDING*

okay...that's all for today.....
thanks for reading yeah :)

~smile always :)

~Luv to be happy~ <3

Saturday, November 12, 2011

~Why it is so hurt?







sakitnya aku tiada siapa yang tahu, hanya diri aku je yg tahu! :(

hope myself is STRONG enough to accept this FATE!

NOW I KNOW,
I'll NEVER EVER GET YOUR LOVE???
IT IS RIGHT?

NO MATTER WHAT WILL HAPPEN,
LIFE MUST GO ON !


FORGET,FORGET,JUST FORGET IT NADIA!
I KNOW YOU CAN!
YOU CAN!
YOU ALWAYS CAN!

YOU ALWAYS CAN DO IT,EVEN THOUGH  
YOU KNOW IT IS SO HURT.....


# takde mood dah nak taip bnyk2 #
:(

~chowwww~






Monday, November 7, 2011

~Missing them very much!

waaaaaaaaaaaaaaaa.....
tibe2 rase cam nak nangis pulak......
*actually memang menangis pun..... :'(
rase rindu sangat2 dekat semua kawan2 aku time zaman sekolah dulu2......
Mereka semua mempunyai nama yang sangat cantik iaitu
Nur Syakila,Nurul Husna,Saidatul Umirah,Norsyahirah.....
Nurul Athirah,Syafiqah Rashid,Nur Azniza......
Ex2 classmate aku kat MGS ,
1 PARTRIDGE,2 PARTRIDGE,3 PARTRIDGE, 
and
4sc4 & 5sc4 <3
miss kowg giler2 wehhhh......
actually ada banyak lagy kawan2 aku,
tpi aku tak ckup tangan nak tulis nama kowg semua..sorry taw....
tapi yg namanya aku mention kat atas adalah yang paling rapat dgn aku laa....
sekarang semuanya dah membawa haluan masing2.....
ada yang masuk Matrikulasi,Universiti,Politeknik,Kolej....and so on....
miss time kita sama2 dulu kat MGS.....
 study sama2,rehat sama2,tunggu bas sama2,
sembang sama2,main sama2,share story sama2.....
senang cakap semuanya kitaowg buat sama2 lah...... :)

I'll NEVER FORGET THE TIME WHEN WE SPEND OUR 
SWEET TIME TOGETHER.....
WE CREATE OUR SWEET MEMORIES TOGETHER........
aq tak kan lupekna korg weh,hope kowg pun sama......
jangan lupekan aku taw......  
FRIENDS FOREVER TAW TAW!
Betul lah kata org,zaman persekolahan adalah zaman yang sangat indah!

seriously I MISS that time soooooooo much!
MISS SANGAT2!
if time can go back.....hurmmm

 bila lah kita semua dapat lepak2 sama2 lagi???
hurmmm.... :(

 Yeah,
aku rase bertuah sangat dapat peluang untuk masuk lower 6 kat 
S.M.K METHODIST (ACS) IPOH
walaupun sekejap.....
ye lah,bukan semua org boleh dapat peluang tuh.....kan kan.... :)
banyak kenangan2 INDAH yang telah DIcipta bersama mereka semua :D

AKU STILL SIMPAN lagi NAME TAG nih....
coz rase Sayang giler kat name tag nih...haha <3
   

 time kat ACS dlu,aq ada la dapat kawan baru.... 
 walaupun sebenarnya time aq still kat lower 6,
stilll ada ramai kawan2 yang aq kenal dari sekolah MGS....hee~
DI ANTARA kawan2 yg aku knl dari MGS ,
tapi bila kat ACS baru kitaowg start rapat ialah
Siti Nadira,Zur'ain , Nadrah,Saizlen........
aku miss kowg smua weh.....
kepada semua ex2 classmate aku 6RR,
Athirah Azizul , Husna,Nadira,Syahirah
I MISS YOU ALL TOO,dear....
*Athirah,serious aq tak ley lupe weh,impian kita yg tinggi menggunung TIME DLM CLASS...nak jadi business partner sama2.....heeee *

kwan2 yg aku kenal kat ACS nih....
di antaranya ialah Hazim , Amirul , Saiful.....
aduhai,aq rse pelik pulak....
nak taw kenape?
sebab semua kawan2 baru aku nih,
semuanya dak class sebelah clas aku time kat ACS dlu....
diowg smua class 6RI.....
padahal time tuh,aq class 6RR.....HAHA....
sebabnye kawan baik aku , sama class ngn diowg semua nih.... haha
so aq pun kenal la ngan diowg semua nih.....
hurmm...first time dlm hdup aku ,masuk sekolah yg majoritinye lelaki....haha
best dapat kawan ngan diowg smua nih,
diowg smua baik.... :)

tak kirelah,kawan yang aku mula rapat dari MGS or aq kenal dari ACS ker....
semuanya sama jer.....
tak kirelah dulu class 6RR ke 6RI ke or class yg lain2.....
sampai bila2 pun,kowg SEMUA tetap akan jadi KAWAN BAIK aku.....
aq tak kan lupekan kowg semua....
hope kowg pun begitu....
tak kira apapun yang terjadi.....
 kowg smua tetap akan jadi kawan baik aku selamanya.... <3

sekarang majoriti dari kawan2 aku yang kat ACS dlu da jadi EX-ACS....
semoga kowg semua berjaya dalam hdup masing2!
ALL THE BEST! :D

KOWG SEMUA MEMANG TERRRRRBAIK!

FRIENDS FOREVER YEAH! :)


 HOPE OUR FRIENDSHIP WILL NEVER END!


aku harap sangat2 satu hari nanti kita semua 
dapat berkumpul and jumpa antara satu lain....
INSYAALLAH , AMINN...... :)

*wondering when that time will come....hurmm

* Sebenarnya kan,bnyk bnde yg aku nak citer pasal 
semua kawan2 baik aku nih,
tapi sekarang jari aq dah penat menaip pulak....
haha...lain kali je la aku citer yee :) *

-sebelum terlupa,
Aku nak mintak maaf kat kowg semua 
if selama aku kenal kowg,
aku ada buat salah or tersakitkan hati kowg ke or apa2 je lah....
hope kowg dapat maafkan aku ye..... -


NOTE THIS - this post is written sincerely,from bottom of my heart by MYSELF
especially for YOU all , my beloved BESTfriends
<3

k...that's all from me today....
may god bless you all.....

~luv u all,my BELOVED bestfriends ~ :) 
-smiles always yeah- :)

-PRAY FOR ME YEAH,FOR MY FINAL EXAM!
THANK YOU :D

Thanks a lot for reading this! 
I really2 appreciate it..... :)

~luv to be happy~




Sunday, October 23, 2011

~Untitled ~

SUNDAY,23/10/2011

Such a bored day~
Final exam is chasing me!
Huh! I’m not ready yet…
Too bad right?
Haihh…..
wish me luck yeah.... :D
_____________________________

 My life......
Don’t know why…….
Hurmmm…..
I cannot lie myself…..
I’M SO SORRY!
If I tell lie to you,I’m sure you’ll be suffering from my answer….
I don’t want that thing to happen…..!
I think the BEST WAY that I can do,is telling you the truth…..
I know you’ll be sad,but I had to do that…..
Because,you are my bestfriend….
If can , I don’t want to hurt you,but sometime,I know
You’ll be hurt when you know the truth…..
But I’ve no choice!
I’m so sorry,hope you’ll forgive me……
Hope our FRIENDSHIP, will never end !
I don’t want to lose a good BESTFRIEND like you….
For  forever,you’ll be my BESTFRIEND!

______________________________________________

IF ONE DAY........

If one day you feel like crying,
Call me...
I don't promise.....
that I will make you laugh,
But I can cry with you...



If one day you want to run away..
Don't be afraid to call me...
I don't promise...
to ask you to stop...
But I can run with you...



If one day you don't want to listen
to anyone..
Call me...
I promise to be there for you...
And I promise to be very quite...



But if one day you caLL me...
And there is no answer...
Come fast to see me...
Perhaps I need you.....


~I Wish you were here~ :|
_________________________________


~No matter what will happen,
Life must go on! ~

_________________________________________


~thx 4 reading my blog~
~hope u'll have a nice day~


~luv to be happy~ :)

Sunday, September 11, 2011

~ Life !

S-E-D-I-H!
 nak taw knape?
teruskan membaca..tuh pun kalau sudi lah.... 

Sebab handphone aku rosak lah....sedih sangat2 rasenye....
handphone tuh aq dpt lepas result PMR aq keluar.....aq dapat 4A 3B 1C je...
bapa aku yg bagy phone tuh kat aku....
walaupun hargenye tak mhal mane,tapi aq sayang sangat2 kat phone tuh.....
terlalu banyak kenangan yang dicipta bersama handphone tuh......
sebab tuh lah,bile tibe2 je phone tuh rosak....
aq rasa cam stress giler....stress giler2,serious weh.....
sampaikan aq tak bole nak focus utk buat apa2 kerje pon....hurmm....
sekarang dlm kepala aku,cume aku nak pegy hntr repair phone tuh.....
if phone tuh tak boleh direpair,baru lah aq cari jalan alternative lain....
kalau aku ada bnyak duit ,sure aq boleh beli phone baru...
.tapi nak wat cam ne kan,duit aq belum ckup lagy utk aku pegy beli phone baru..... 
Hurmm....tak pe lah.....redha je lah kan....tuh je la yg aq bole buat....
mybe ada hikmah disebalik kerosakkan phone nih...... 
chill je lah,walaupun sebenarnye aq sedih sangat2!



******************************************
Kenape lah kan,sekarang nih...aq rase org yg aq suke semakin jauhhhh   dari aku.....
makin hari,makin jauh.....jauh? yea....jauh.....hurmm... :(  klau ikutkan hati,memang aq nak lupekan masalah nih...tapi ntah kenape,semakin aq nak lupekan nye,semakin aq teringat-ingat kat dia....
damn lah kan! Aq benci diri aku.....benci sangat sangat......
aq nak fight utk dapatkan dia,tapi....
hati  aq  cakap NAK  lupekan dia....
TAPI minda aku selalu menyebut name dia....DIAAAAAAA....hurmm....ntah lah....kdg2 aq ketawa sendiri....sebab,aq nih cam “mengharap sesuatu yang tidak pasti”....
aq rse diri aku tak layak untuk dia....dia pandai,dia kacak,dia baik......tak macam aku....
aq takdelah pandai sngat ,dah la tak cantik....erm....takpe.....
ada pepatah mengatakan 
“ miracle can happen everyday” kan kan.....betul ke...? 
ntah lah...kowg nak taw tak kenape aq suke tengok 
DRAMA N ANIMASI DETECTIVE CONAN?? 
Salah stu sebabnye ialah,aq memang minat giler kat cerite tuh....BEST GILER ARR! 
sebab kedua ialah,DIA pun suke tenGOk cerita tuh...dan sebab 
ketiga NYE ialah.....
kisah cinta antara RAN MOURI DAN SHINICHI KUDO, 
sedikit banyak macam kisah CINTA dalam hidup aku.....
ye lah,dalam cerita tuh sebenarnye Watak Shinichi Kudo minat kat Ran Mouri...
tapi dia tak luahkan perasaan dia kat Ran.....
Ran pula sangat berharap satu hari nnty Shinichi akan 
memberitahunya tntg perasaan nya terhadap Ran....
hahaha....
mrepek-repek je aq nih kan...tapi betul lah...ape yg aq cakap kat atas nih....
erm...papepun,aq akan pegang kata-kata nih, kalau dia telah ditakdirkan untuk aku....
pasti satu hari nanti kita akan bersatu....tetapi jika tidak.....
aq redha.....mungkin ALLAH S.W.T dah tentukan yang lebih baik untuk aku....



______________________________________________



~Happiness lies in those who cry, those who have been hurt, 
those who have searched and those who have tried...
For only they can appreciate the importance of people who have touched their lives ~
______________________________________________________




just SMILE AND ENJOY your life lah NADIA :)

NO MATTER WHAT WILL HAPPEN , LIFE MUST GO ON !



 ~Setakat itu je lah,coretan aq untuk kali ini...
~btw,thx 4 reading my blog.....
~luv to be happy~  

 

Monday, August 22, 2011

~ I like you....








~Moga ada jalan yang TERBAIK untuk kita suatu hari nanti..... 


~luv to be happy~ :)

Friday, August 19, 2011

~I'm not PERFECT !

yeah,I'm NOT SUCH A PERFECT HUMAN LIKE YOU and YOU!



haha....kesian kat AKU ,sebab tak balas ape yg KAU DAN KAU dah buat kat aku kan kan?
tak pe lah,mybe kowg anggap aku nih bodoh kan,sebab tak balas balik.....
kowg mengata aku,aq DIAM...
kowg tuduh aku yang bukan2,
aku,DIAM......kowg sound2 aku.....
pe yg aku bole buat LAGI....
aku DIAM JE LAH....
kowg nk taw tak kenapa aku DIAM?
sebab PRINSIP AKU?
SEBAB prinsip hidup aku.....
dalam hidup aku,aku tak nak bermusuh dgn SESIAPAPUN....
NEVER WANT IT TO HAPPEN!
I don't want any ENEMY IN MY LIFE!
tak pe lah...selagi aku boleh bersabar,
aku akan BERSABAR.......yea,bersabar....
aq tak kisah lah ape KAU DAN KAU nak kata pasal aku...
please read it carefully yeah.......I DON'T CARE!
so if tak taw pape pasal aku,just SHUT-UP oke....
tak payah nk buruk-burukkan aku kat org lain pulak!
grrrr



kepada kawan2 aku,yang sentiasa berada di sisi aku,ketika aku susah and ketika aq senang....
aku just nk kowg taw,aq sayang kowg sangat2.....
aq harap aku tak kan kehilangan kowg semua.....
aq hargai,segala nasihat2 kowg.......
aq hargai sangat2.......
mybe betol ckp kowg , aq nih terlalu "baik" sngt.....
org dah tuduh aku macam2...
aq still DIAM....
tak pe la weh....aq nk tengok sejauh mane diowg tuh boleh melangkah......
hahaha....
whatever lah!

~I love you my dear BEST FRIENDS!





kepada SESIAPAyang fkir bukan2 pasal aku tuh...aq harap satu hari nnty kowg akan sedarLAH hakikat yang sebenarnye....
Insyallah....aminn.....


k lah setakat nih je coretan aku~
SMILE ALWAYS YEAH!
thx for reading yeah~
:)

~luv to be happy~