Monday, January 31, 2011

~One day BEFORE my BIRTHDAY.... ^^

30 JANUARI 2011(Ahad)

Ari ni aq kuar…ingt nk g JJ….tapiiiiii….x jdi lak g JJ…nk tengok wyg konon!hak3….sebab kawan2 aq ni tipuuuu aq wat kali kedua!grrrrr…tipu wat kali pertama psl PLKN dulu….arghhhh….geram glerr la jugak…tapi kali nih diowg tipu aq sbb de sebab..hahaha…perkara nih aq x sngke2 akan terjadi….haha…diowg wat surprise bday party tok aq….hahaha…kat mne? Hahaha….kat JJ larr…kan da ckp tdi…ahakz…ish,x de nye diowg wat kat JJ….diowg wat kat ECOPARK…..haha…damn cantek tmpt tuh,mklum ar bru first tyme aq pegi situ….hahahaha….yg penting tmpt tuh bnyk pokok n bunga2 yg cantek…huhu…luv it soooo much! Hahaha….owg giler kat pokok la katekan aq nih….hak3…oke2…saba2 nk cter la nih…pe yg jdi kat sne…haha…tapi sebelum tuh,aq nk cter dulu,beberapa sebelum perkara ni berlaku,kawan2 aq tuh,selalu chatting ngn adek aq nadhrah…tpi yg peliknye,setiap kali syafiqah n athirah chat ngn adek aq at FB…adek aq suruh aq blah! Adek aq x nk bgi aq tgok ape yg diowg chatting…bile aq tnye adek aq,diowg chat psl ape,,,adek aq ckp SECRET!  Grrrr….benci btol ar….sebelum tuh gak,SI SYAFIQAH ni de call tel uma…bru je aq nk angkt phone tuh,then tibe2 bpak aq yg angkt phone tuh…ish3….ntah ape si syafiqah tuh cter….haha…pas tuh aq nk la dgr ape yg bapa aq ckp dgn syafiqah dalam call tuh…then bapa aq pon suruh aq blah dari situ!!! Grrrr…..mmg geram gler ar…..sebab semua owg suruh aq blah!!! Ntah2 ape diowg tuh….grrr….aq rse sedih glerr ar….sebab diowg cam PINGGIRKAN aq je…..erm….haha…then,aq pon wat bodo je la…..malaz nk cmpur….hak3…then,semalam pas aq siap2 nk kuar tuh…..da pakai baju da semua,tinggal nk pakai spek je….tibe2,adek…..”ko x yah pakay spek,ko kene tutup mate!” grrr…aq jdi bertambah curiga ngn adek aq nih….idea spe la nih,suh aq ttup mate segala….haha…lpas kene pkse ngn adek aq…aq pon bukak la spek aq,then dye tutup mata aq ngan RIBEN wrne itam! Grrr…gelap gelita dunia aq…..terpakselah,aq jdi owg bute skjp…..haha….cube kowg bygkan,mata aq ditutup dari uma aq smpy la tmpt tuh…lbih kurang dalam setengah jam arr….ish3….wat malu aq je….bile kete brhnti kat traffic light,adek aq ckp de owg gelak-gelakkan aq….sebab tgok aq cam tuh,dgn mata ditutupnye….ish….hahaha…maluu tak terkate dibuatnye!!! Hak3….haha…then lps setengah jam,smpy la kat tmpt tuh…..hahaha…..mata aq still diowg tak nak bukak kot…geram glerr…tyme tuh dlm kepala otak pkir ape la diowg nk wat erk….ish3…..haha….then diowg pimpinla tngn aq g kat pondok yg ade kat situ….grrrr…pengalaman menjadi owg bute kire-kire satu jam la….aq ingtkan sampy2 kat situ,diowg akak bukak la ikatan reben tuh….tapiiii….tekaan aq meleset sme sekali! Smpy kat pondok tuh,mata aq still ditutup lagi……buat setengah jam lagi…haha…mybe sbb de kawan2 aq yg blm smpy agi kot…haha…tyme menunggu yg ade tuh….aq  pon try ar jalan2 kat sekitar tuh,ddgn mata yg ditutupnye….hak3…sebiji macm owg bute kot….teraba-raba sane sini….haha….aq rse semua owg yg nmpk aq tyme tuh,msty tgh syok giler ketawakan aq….grrr….hahahaha….then kire2 lps setengah jam kemudian,bile kawan aq tuh da smpy….diowg mule la,jalankan rancangan diowg tuh….syafiqah,athirah,farah ain, siap2 kan makanan tuh semua….syafiqah bawak bihun goreng,athirah bawak tikar n lain2,ain bwk air and cawan,saiban bawak pinggan ,sudu,garfu,hazrin g tlong amek kek kat kedai,yq len tuh aq x taw bwk ape..…nadhrah>???? Haha,,,nadh bawak aq larr…hak3….hahaha…ade ke patut diowg suh aq dok diam2 kat situ….dengan mata aq tertutpnye…grrr…..rase nk tido pon ade tyme tuh…hak3…maklum ar,jadi owg bute sekejap kan….nk tgok phone pon da  xbole da….grrr…..haha..then lepaz diowg da siapkan semuanye…..diowg pon nk bukak la mate aq tuh…haha…nk bukak mate aq pon nk gado2,haha….owg nih suruh owg nih,owg nih suruh owg nih….2 la,tutup mata owg reti plak nk bukak x nk! Grrrr….haha….last2,diowg suh aq bukak sendiri riben yg tutup mate aq tuh….hahaha..tyme tuh mate aq dah berair dah!.hahaha….ish3…bile aq bukak mata aq tuh,aq nmpk kat depan mata aq ade ape?cube kowg teka ade ape??hahaha…ade tasik yg penuh dengan bunge teratai…wah,cantek kot….hahaha…then,aq nmpk kek bday aq tuh…..haha…aq x taw nk ckp pe tyme tuh…..haha…aq tibe2 jdi ,bisu skjp,SPEECHLESS!!!! Haha…then,athirah suruh diowg nyanyi lagu happy bday….hahaha….then aq dgr  xde sowg pon yg nyanyi tyme ,diowg suh aq potong kek…haha…hampeh je diowg tuh….nyanyi pon tak nak…especially,si Saiban ,si Hazrin,si Nazarul,and si Hafis (kawan saiban) nih….hahahahahaha…diowg nih mmg malu2 kucing….malu bukan main lagi,kalah pompuan…hak3… diowg ckp diowg malu nk nyanyi sebab de satu group kakak indon kat depan aq tuh….(kidding3je,jgn mara taw)…sepatutnye de lagi sowg,tapiii owg tuh x dapat nk dtg larr,,coz x de transport….erm…sob3….tapi x pe laa,nk wat cm ner kan….then ,pas aq potong kek tuh….kitaowg pon makan la….haha….then tyme nih,group yg aq ckp kat atas nih,cm x nk makan jer…malu la konon…hak3…then pas group gurls da abez makan,kitaowg pon g la jalan2…haha…then kitaowg nmpk group yg malu2 kucing nak makan ni tadi…g smbung melantak lgi….hahaha…biar la diowg…hak3….then pas aq,tirah,syafiqah,ain n nadh abez jalan2,jam da nk dekat kul 6ptg da….tyme tuh da nk blah da…haha..sob3….kitaowg pon siap2 la kemas barang tuh semua…haha….then da siap kemas….kitaowg pon blek la…smpy kat depan pintu pgr tuh,aq tgok parent aq da tggu da kat situ….tyme tuh tirah n yg len2 da blek da…tgl la aq ,nadh and syafiqah kat situ…haha…aq teman la,syafiqah tggu pak cik dye…hehe..smtra tuh,parent aq g jalan2 kat dalam taman tuh…..aq pon sembang2 la ngn syafiqah,smbil makan ais-krim…huhu..then,pak cik syafiqah da sampai…..dye pon blek laa……then nadh pon call la ,bpa aq,,kitaowg pon nak balek gak…..sampai uma nk dekat kul  7 ptg cam tuh laa….the end~~~~
                      
                       ~BERBANYAK-BANYAK TERIMA KASIH DIUCAPKAN KEPADA :-
*Nurul Athirah and Syafiqah….(perancang event nih) –thx bnyk2 kowg!
*Farah Ain…thx bnyk2 weh sebab join kitaowg….thx again!
*Saiban Nazran,Hazrin,Nazarul and Hafis sebab coz sdi menyertai event tuk mengenakan aq nih…haha..thx a lot kowg!
*Last BUT not least,thx gak kat adek aq yg comot tuh,si NADHRAH….sebab berkomplot ngn diowg nih tuk kenekan aq….haha
*Thx gak kat bapa aq sbb hantar aq n nadh g sane…huhu…
*hahaha….thank a lot gak kat kowg semua yang terlibat secara lansung,atau tak langsung dalam event nih…….walau ape pon aq happy sangat hari nih,seumur hidup aq ,tyme bday ,x de spew wat party cam nih tuk aq…haha…ur the first,syafiqah n athirah…..thx banyk kowg semua….!aq tak taw cam ne nk blas semua nih,aq hanye mampu berdoa je tuk kebahagiaan kowg semua……SEMOGA kowg semua akan BERBAHAGIA hidup di dunia dan di akhirat….INSYAALLAH…aminn…..and jangan lupe happy2 + smile alwayzz taw~~~

~luv to be happy~ :)

~weh,bukak cepat riben nih!!! hahaha.... :DD ~ <3

~haha..wakenabeb...!! ahakzz... :DD

~sedap woo kek nih...haha..btw,thx  a lot 4 everything!~ :DD

~JOM makan kek! huhu...~ :)

athirah sibuk menyiapkan makanan...hehe

~kami semua kawan taw! :)

~ni aq larr....budak yang TERKENA! HAHA...  :DD

teratai layu di tasik madu....hahaha

bukak2 mata je trus nmpk nih...haha

nice! :)

ni la my sys yg comot...haha

~haha,,,ni la the event planner for today..haha..thx  a lot dear! ~

friendzz 4 eva yaw! :)

~da nk balik da...say goodbye to everyone... thx a lot guys! ~





~THE END OF THE STORY~ :)
~THANK YOU 4 READING MY POST~

Saturday, January 29, 2011

~My KIND of BOY.....haha :)



-bende nih aq dapt dri Facebook....haha...da x de kje...jwb je ar soklan nih...haha..Sorry ar, aq jawab dalam bahase rojak...haha....biar la,bukan nk buat essay BI pon...hehe...

Now, here's what you're supposed to do, and please do not spoil the fun. Copy and paste this into your notes, delete my answers, type in your answers and tag 20 of your friends here in your facebook  to answer this. Then see what happens.

if you a guy- post this as my kind of girl..
if your a girl- post it as my kind of boy..

 1.Do you need him/her to be good looking? 
- yeah,sedap mata memandang....

2. Smart? 
- yeah....

3. Preferred age? 
- x kisah la...same with me can... 

4. Preferred height? 
- 165-177cm 

5. How about sense of humor? 
- yeah...

6. How about piercings? 
- nope.

7. Accepts you for who you are? 
- of course.

8. Pink hair? 
- nope.

9. Mushy or no? 
- don’t know..haha

10. Thin or fat? 
- not too fat.

11. Black, Brown or White (skin color)? 
-  fair....( x kisah sngt la)

12. Long hair or short hair? 
- short hair. 

13. Plastic or metal? 
- haha

14. Smells good? 
- yupp...

15. Smoker? 
- NO!!! 

16. Drinker? 
- NO!!!

17. Girl/Boy-next-door type? 
- no.... 

18. Musically inclined? 
- yupp.

19. Plays piano? 
- cool la kalo bole...

20. Plays bass and/or acoustic guitar? 
- cool la kalo bole...( xkisah sngt la) haha

21. Plays violin? 
- x kisah la... 

22. Sings very good? 
-  x kisah la....

23. Vain? 
- no....

24. With glasses? 
-  x kisah la...kalo pky lgi bguz,sme cam aq...haha 

25. With braces? 
- x kisah la...

26. Shy type? 
- x kisah la...

27. Rebel or good boy/girl? 
- good boy....

28. Active or passive? 
- Active lar....

29. Tight or bomb? 
- haha.. xfhm act....

30. Singer or dancer? 
- nope.

31. stunner? 
- crazy.. 

32. Hiphop? 
- nope.

33. Earrings? 
- nope...

34. Mr/Ms. count-my-ex-girlfriends-until-you-drop? 
- x taw larr....

35. Dimples? 
- haha...bole la 

36. Bookworm? 
- yupp...

37. Mr/Ms. love letter? 
- x kisah la... haha

38. Playful? 
- x kisah larr....

39. Flirt? 
- of course la no! haha

40. Poem writer? 
- bole la kot..haha

41. Serious? 
- sometime la.... 

42. Campus crush? 
- x taw  la...

43. Painter? 
- x kisah larr....

44. Religious? 
- wajib la....

45. Someone who likes to tease people? 
- x kisahlarr....

46. Computer games geek? Or internet freak? 
- x ksiah la...haha

47. Speaks 20 languages? 
- x kisah la...

48. Loyal or faithful? 
- both!  

49. good kisser 
- haha...

50. loves children?? 
- yupp.....sbb aq pon suke budak2...


~aq x kisah sngt larr....sebab no one is PERFECT right?
haha..juz suke2 je post bnde ni kat blog ...hak3...


~Btw ,thank you 4 reading my blog.... :)


~luv to be happy~ :)



Friday, January 28, 2011

~My WORK...huhu

~Laughing
and
smiling
is
one of a
good therapy
if your heart is hurt.... ~



~can't believe it? try now!
~reported by Prof.Nadia bt Mohd Ishak~
[opss..perasan giler aq]
hahahaha... :DD

~luv to be happy~ :)

~Tabahlah menghadapi segalanya......


~Hadapilah segala dugaan hidup 
dengan hati yang penuh ketabahan
dan
kesabaran! ~
~Percayalah bahawa setiap yang 
berlaku pasti ada hikmahnya...~

~Semoga hidup kita akan sentiasa diberkati oleh Allah S.W.T~
~Insyaallah,amin~





~luv to be happy~ :)



Thursday, January 27, 2011

~Kenangan Terindah..... :)


~This is important date in my life!

2010

* 22 November 2010 *
16 March 2010
12 June 2010
3 July 2010
7 September 2010
14 September 2010
19 December 2010
21 December 2010

2011
16 January 2011
22 January 2011
 ~Luv to be happy~ :)

 

Wednesday, January 26, 2011

~Everybody can change.......


Every dark cloud has a silver lining.......
for me its true!
but its also false!
confused2....let it be...
to be a better person ,we must change our attitude...
ask urself...
what is ur attitude?
please take some time to judge about ur attitude by ur ownself...

are you such an annoying person?
if the answer is no,then you can relax and 
keep ur attitude...
but,if the answer is yes...
then u must find your own solution to make urself 
such an interesting person ....
if u cannot find the solution by urself,
then 
u must ask ur friend or your counsellor help....

 Now you can judge me?
am i such an annoying person?
I'm sure the answer, that u'll answer  is  yez!
haha.....now i know i'm such an annoying person...
Now i have to find my own solution to make me such a 
much3 better person in the future...!



~chow dulu~ 
~sorry,because i love to talk nonsense! ~ :P


~~thank kerana sudi membaca bnde merepek nih.... :)

~SMILE ALWAYZZ~

~luv to be happy~ :)

Tuesday, January 25, 2011

Monday, January 24, 2011

~It is the time for me to "merepek"....haha


Aq yakin semua orang  ada harapan yang tersendiri kan....Cuma bezanya setiap orang mempunyai harapan yang berbeza di antara satu sama lain.....contohnya,orang yang mula bekerja berharap agar dia dapat dinaikkan pangkat yang lebih tinggi di masa akan datang.....para pelajar pula tidak kira sama ada yang masih bersekolah atau yang sedang menuntut di universiti pasti berharap mereka akan mendapat keputusan yang cemerlang di dalam setiap peperiksaan yang bakal dihadapi, seterusnya dapat mencapai kejayaan di dalam hidup mereka.... kejayaan selalunya bermula dengan angan-angan ,yang dicetuskan oleh perasaan keinginan yang tinggi terhadap sesuatu perkara yang amat diingini....tetapi jika angan-angan sahaja ,tidak disertai dengan usaha dan doa ,pasti tak akan  berhasil  jua.....Usaha adalah salah satu proses yang amat penting untuk mencapai sesuatu kejayaan....Usaha lah dengan bersungguh-sungguh selagi kita masih mampu berusaha....jangan sesekali BERPUTUS ASA dalam menghadapi segala dugaan hidup..kerana GAGAL sekali tidak bermakna GAGAL selama-lamanya ...Oleh itu,jalanilah liku-liku kehidupan  ini dengan hati yang  SABAR dan TABAH...seterusnya,berdoalah dengan bersungguh-sungguh agar segala perkara yang dilakukan akan mendapat keberkatan
daripada-NYA....setelah kita berusaha dan berdoa,kita perlulah bertawakal......kita sebagai manusia biasa hanya mampu merancang ,Allah S.W.T yang berhak menentukan segalanya...... REDHA dengan segala ketentuan-NYA.....tetapi walaubagaimanapun janganlah sesekali kita lupa bahawa ,hidup di  dunia ini hanyalah sementara,kehidupan yang kekal abadi adalah kehidupan di akhirat kelak......janganlah kita terlalu asyik mengejar kejayaan di dunia sehingga lalai dari menunaikan segala kewajipan kita terhadap Allah S.W.T......Ingatlah bahawa MATI ITU PASTI! Setiap yang makhluk yang hidup pasti akan menemui KEMATIAN! Semoga apa yang kita harapkan akan menjadi kenyataan.....
SEMOGA KITA DAPAT MENCAPAI KEBAHAGIAAN HIDUP DI DUNIA DAN DI AKHIRAT....

~HIDUP ITU BAGAIKAN RODA,KADANGKALA KITA BERADA DI ATAS ,DAN
KADANGKALA KITA BERADA DI BAWAH....




~luv to be happy~:)

~happy je lawh.... :)

~No matter what happen in our life.....

~alwayzz be happy...... :)

~luv to be happy~  

http://www.emocutez.com http://www.emocutez.com http://www.emocutez.com http://www.emocutez.com http://www.emocutez.com http://www.emocutez.com

~26 Disember 2010.....

Sunday- 26/12/2010

Kowg taw tak ari ni tarikh per?tarikh ombak besar tsunami berlaku...masyallah...allahuakbar...
Tapi aq tak nk ulas lbih lnjut psl tsunami nih...oke lah...aq nk cter pasal diri aq..ari nih aq kuar lepak2 g  JJ....erm,quite enjoy ar...hak3...aq g ngn nadh ,ct n diri aq laa..hehehe....smpy JJ dlm kul 11 lbih ar...hehe...awal kan?.....erm,sampai je JJ tros g bli tiket wyg..kitaowg tngok cter “AKU MASIH DARA”.....mmg cter nih  best!! Kowg try la g tngok....bgi aq ending cter nih yg pling best..! hee~ haha...kitaowg amek tiket wyg kul 2.35 pm...smtra tggu wyg start kitaowg g makan,jln2,shopping2...,haha..tapi bkn aq la yg shopping,si OKB Nadhrah yg PLING bnyk SHOPPING! Haha...mcm2 dye bli...di antara kitaowg  bertiga,Nadhrah la YG PLING BNYK bli brg...hak333.....mklum ar dye kan bru pas dpt result PMR..so dye bnyk la duit...ahakzz...ish,jelez aq....grrrrr..hahaha..saba je laa....x per,suatu saat nnty msty ade rezeki tok  aq gak...heee~.....smtra tggu my uncle amek kitaowg balek..aq pun pegi la tgkp gmbar pokok  ni semua...hee~ da x de kje ...huhu..i luv it!!! Be a photographer and take plants picture!hehe...  <3





































Kitaowg  blek uma dlm kul 6.30pm cam tuh....haha..pnat gak la berjalan seharian nih...hehehe...tapi blek je uma ,de berita yg menyedih kan...”ku sangka panas hingga ke petang ,rupenye hujan di tgh hari”....erm....my dad n my younger sister excident jatuh moto....ish,bhaye btol bwk moto nih..kalo tak berhati-hati ni lah akibatnya...erm,berderau darah aq dngr psl tuh....diowg e xcident kat ats bukit yg berdekatan ngn umah aq tuh ,sbb nk mengelak dari lopak..so terjatuh...erm,x de la trok sngt...kitaowg blek je uma ,then my mom trus nk bwa mangsa2  kemalangan nih tdi g hospital..then aq pon,g la hospital naek krete ngn my uncle....ain da ngess da,mklumla ..luke kan...sakit! my dad pon luke 2 gak! Ain luke kat muka ,tgn n lutut....my dad luke kat tgn,kaki,lutut....opss,amaran! kalo nk tgok pix sterusnya..berhati2...


my dad tgh cter cmner xcident berlaku...




pity my younger sister..get well soon ...


it's hurt!




menanti dipanggil oleh nurse..




kesian my dad...hope u get well soon ,dad...






suasana di hospital...


bilik doktor..






erm,cian aq tgok ain...my dad pon luke2.... dlm 10-15min cam tuh..baru doctor treat my dad n my sister....ain ngess la mse diowg cuci luka tuh...cian dye...mau nye x sket..cuci luke tuh! Msty ar rse Pedih!...erm...then pas abez cuci luka tuh semua..kne tggu lagi,untuk jmpe doctor  lak nak check,kowt2  ade luka dalaman ker...smtara  menunggu my dad pon crite ar cam ner diowg ley xcident...ish3...then bbrape minit kemudian nurse pggil my dad n my sister untuk jumpe doctor...my dad kne wat x-ray kat dada..coz my dad rse skit dada..tpi syukur,Alhamdulillah...my dad x de ape2..cume urat bahu sakit....so,perlukan khidmat pengurut professional nih...haha...erm,then stelah settle semua hal di hospital aq pon blek ar uma..penat kot setelah seharian berjalan...smpy uma dlm kul 8.30pm cam tuh.....tapi my dad n my mom x blek ag..diowg  kne tggu untuk amek ubat lak...erm..my mum n my dad smpy uma dlm kul 10pm cam tuh..mklum ar my mom g sggah kadai jap,beli JELI GAMAT...mmg trend family kitaowg kalo ade diantara kitaowg yg baru lepas excident msty my mom g bli JELI GAMAT tuh..ish,my mom cakap ubat tuh baguzz tok  owg pas excident,trutamanya untuk org yang mengalami luka2 nih...eiii,kalo aq laa,aq x nk mkn ubat cam tuh....rase payau!! Eiiiii,tak suke! Haha...k ar..stakat itu je coretan aq...semoga my dad n my sister cepat SEMBUH!....INSYAALLAH,AMINN....so pesanan untuk kowg semua kalo memandu or menunggang motosikal..sila berhati-hati.....ingt! KEMALANGAN MEMBAWA PADAH! INGATLAH ORANG YG TERSAYANG!



~thx coz sudi bce blog aq nih...
~jgn lupe smile alwayzz taw..... :)
~semoga bertemu lagi di masa akan datang.....
~assalammualaikum......
~luv to be happy~