Monday, March 28, 2011

~Mungkin tak terlewat untuk aku........

Yea,hidup mesti diteruskan....
Entry kali nih....
aq nk ckp something yang mybe akan menyentuh perasaan aq sndri ....
hurmm....
sebenarnye aq nk ckp bnde nih kat someone,
tapi 
aq x ckup berani nk cakap straight forward kat dye......
aq hope dye bace la entry aq nih......
oke la....
first skali aq nk ucap TAHNIAH larr kat dye
coz dapat result yg cemerlang dalam SPM 2010.....
Aq turut happy untuk dia,
walaupun result aq x sebagus dia.....
tapi aq tetap happy untuk dye..... :)
owg dapat result baguz kan,
mestilah akan
target sambung blaja kat luar negara.....
hurmm,aq harap dye dapat la capai cita2 dye satu hari nanti...
INSYAALLAH.....aminnn...
kalo boleh aq pun nk jadi cam dye,tapi apakan daya....
Allah lebih mengetahui segala-galanya yang terbaik untuk hamba-NYA....
Aq redha.......
hurmm....aq nk ckp kat dye,,,,,
nnty kalo da smbung blaja.,
da keje,
da berjaya,
janganlah lupekan saye erk......
and saya harap gak awak
tak sombong ngan saye,mungkin bile satu hari nnty 
setelah bertahun-tahun kita tak jumpe
,tibe2 kita dipertemukan semula......
and saya harap awak still akan ingat kat sye.....
and bile awak da jumpe seseorang......
I'll ALWAYS HOPE THAT U'LL NEVER FORGET ME....
BECAUSE I'LL NEVER FORGET YOU.....
sye akan sentiasa mendoakan kebahagiaan
dan kejayaan awak....
hope awak tak lupe friendship theme kite......
~luv to be happy ~



Semoga kita sama -sama akan berjaya...... :)
Insyaallah,aminnn......

Sekian,itu sahaja untuk kali ini......

~luv to be happy~  :)

Wednesday, March 23, 2011

~Redha dengan segala-galanya......

~Want to try harder to achieve all my dreams....~
~pray for me yeah~

~INSYAALLAH,AMINN~






~sabarlah wahai NADIA ,
sesungguhnya yakinlah bahawa  di sebalik semua kepahitan ini 
pasti ada hikmah yang tersembunyi...... ~

aq redha dengan jalan takdir hidupku......


~Ya ALLAH,berikan lah hamba-MU ini kesabaran dan kekuatan yang tinggi
untuk menempuh segala dugaanm-MU Ya ALLAH......~
~SESUNGGUH-NYA HANYA KEPADA-MU AQ MEMOHON ~

~may god bless you all~
~thx you 4 reading my blog~


~luv to be happy ~ 

Tuesday, March 22, 2011

~Heart and Feelings~



Soal hati dan perasaan nih 
adalah satu persoalan yang agak rumit.....
bagy aq la, persoalan tentang nih adalah lebih rumit drpd 
hendak menyelesaikan satu soalan matematik tambahan.......
agak keterlaluan ke kalo aq ckp,
persoalan nih amat sukar untuk dimengertikan....
tambah-tambah lagy dalam soal cinta.....
tersangatlah rumit bukan.....
kerana soal hati dan perasaan adalah satu 
persoalan yang tak dapat ditafsir dengan begitu mudah....
ia tidak semudah ABC......
namun ia haruslah selari dgn akal yang rasional.....
sudah lumrah dan fitrah  manusia
perasaan cinta,kasih dan sayang akan tetap ada dalam jiwa seseorang manusia itu.....
sebenarnya tiada siapapun yang dapat merungkai erti sebenar cinta....
kerana ia begitu abstrak.......

-setakat ini sahaja coretan aq...... -


~thx you very much 4 reading my new entry~
~may god bless you all~
~smile always yeah~


 ~luv to be happy~

Monday, March 21, 2011

~2 more days to go.......


Huh!
23 MARCH 2011!
takot giler ar.....
ish3.....SPM result 2010  is around the corner.....
feel like to die je...
ish3....
aq nk mintak tolong kowg semua
 tolong doakan aq...
supaya aq dapat result yg baik....
aq pon akan doakan kowg semua.....
INSYAALLAH......

~pray for me yeah...thank you VERY2 MUCH~
-Hope I'll get flying colours result in my SPM 2010 result slip!-
INSYAALLAH......aminn.....

SEMOGA  SEMUA CALON-CALON SPM 2010
MENDAPAT KEPUTUSAN YANG CEMERLANG......
AMINN.......



~ walau apepun result kita nnty,semuanya atas usaha kita sndri......
~so kena terima dngn hati yang tabah dan sabar......
~hidup banyak rintangan dan halangan...
~nk berjaya bukan mudah....kena usaha dan tawakal.....

~GOOD LUCK TO ALL SPM 2010 CANDIDATES!~


~Lastly,aq nk mintak maaf dengan kowg semua....kalo aq de wat salah n silap 
sama ada ketika aq sedar ataupun tidak dengan kowg semua......
aq harap sangat2 kowg dapat  maafkan segala kesalahan aq 
terhadap kowg semua......
aq juga hanya manusia biasa yang 
tidak terlepas dari membuat kesilapan.....
hope u all will forgive me....
Insyaallah....aminn.....


~btw,thx you 4 reading my entry.....

~luv to be happy~ :)

Saturday, March 12, 2011

~My honesty........

AKU NIH MEMANG PENTINGKAN DIRI SENDIRI KAN?
SAPE YG CAKAP CAM TUH?
AQ SENDIRI LARR.....
HAHAHAHA....HEY,NADIA!
CERMIN LA DIRI KAU TUH SIKIT.......
X LAYAK PON......
JANGAN ASYIK NK HIDUP DALAM DUNIA KAU SEORANG JER.......
PENTING KAN DIRI SENDIRI LA KAU NIH,NADIA!
HAHAHAHA......
JUJUR,SEKARANG AQ DA TAK RASA LAGY AQ NK BERSIKAP JUJUR LAGY...
SEBAB APE>??????????
SEBAB KEJUJURAN AQ,TAK BERGUNA!
AND KEJUJURAN AQ SELALU MENYUSAHKAN HIDUP ORANG LAIN.......
HAHAHAHA
DA LAH........AQ MALAZ NK CAKAP BANYAK2!
SEBAB SETIAP KALI AQ CAKAP,
PASTI AKAN ADA HATI YANG AKAN TERLUKA!
SEKARANG NIH,AQ NAK TRY DIAMKAN DIRI!
SAMPAI BILA???????
NTAH LARR......
HANYA ALLAH S.W.T JE YG TAW........
AQ RASE SKRG NIH,
KALO AQ MENGHILANGKAN DIRI......
MESTI HIDUP SEMUA KOWG AKAN LEBIH BAHAGIA......
HIDUP AQ NIH TAK BERGUNE PON SEBENARNYE.....
HAHAHA......[ THINK POSITIVE SIKIT LA NADIA]
SEBAB AQ THINK POSITIVE LA NIH,AQ TAIP POST NIH.......
NASIB BAIK AQ TAK WAT BENDE BUKAN2 TAW..........HAHAHA
YE LAA,AQ STILL WARAS LAGY LAH!
AQ TAK BOLEH PKSE ORANG LAIN!
AQ SEDAR TUH......TAK PE LAH.......
IN CONCLUSION,NOBODY NEEDS ME!!!!
THAT IS REALITY!
you've to accept it NADIA!

OKEY.........
I'LL GO FAR FAR AWAY~~~~~
TO RELEASE MY MIND NOW............ 


THANK YOU FOR READING~
~SORRY SANGAT2  KALO ADE SESAPE YG TERASA~

~DAA~




~ LUV TO BE HAPPY~

Thursday, March 10, 2011

~hurmm...... :(

Curious?
yeah2,i'm feel so curious about that......
curious,why I FEEL like that??
erm.......
let just myself know what the reason is! :(
feel so sad now!
http://www.emocutez.com
rase cam nk maty je skrg nih......tapi aq masih waras lagy..... :'(



~ mybe da takdir aq hdup cm nih, xpe laa ~ :'(

~btw ,thx you 4 reading my post!


~luv to be happy~    





http://www.emocutez.com http://www.emocutez.com http://www.emocutez.com http://www.emocutez.com

Wednesday, March 9, 2011

~Aku sebenarnye kan..........

BENCI sangat2 ngn perasaan nih!
kowg nk taw perasaan ape????
hurmm.....pe lagy kan, perasaan JEALOUS  lah.....grrrrrr.....
aq kan,kalau bole lah......
aq nak buang PERASAAN JEALOUS nih JAUH2!!!!
biar hidup aq sentiasa tenang dan sentiasa HAPPY!
hurmmmm..........actually kan,aq  xde HAK pon nk jealous ngn dia....
tapi aq tak taw lah,nape ngn aq nih.......senang sangat nk jealous!
ish3...truk btol perangai aq nih......hurmm....jealous oh jealous...
pleaseeee la pegy jauh2 dari hidup aq!
dengan kehadiran ko nih ,hidup aq jadi merana + sengsara!
so ,aq mintak tolong sangat2........please la pegy jauh2,wahai perasaan jealous ooi!
biar aq dapat hidup dgn aman damai.........
(menaip sambil take a deep breath.....)
hurmmmmm.....k la....sekian sahaja coretan aq....
need to release my mind now,before keadaan jadi lebih parah!

~talk to myself- [ sabar la bnyk2 wahai Nadia ooi ,  semoga keadaan akan jadi lebih baik selepas ini ] :)
Insyaallah,aminn........pray for me yeah!


~hurmmm~

~btw,thx you 4 reading!


~luv to be happy~

Tuesday, March 8, 2011

~ It's raining so heavily here! ~

~Rainy day , please don't go away! ~ :(


~ why i'm so stupid???! ~


 ~Only tears goes down when i think about it !!  ~ :'(
~I need u now..... :(


~ luv to be happy ~

Sunday, March 6, 2011

~Cinta, Sayang, Minat Dan Suka~

Cinta, Sayang, Minat Dan Suka


Cinta - Kita memang mengharapkan dia menjadi milik kita. Segala apa yang kita buat, kalau boleh nak dia tahu.. dan kita seboleh mungkin tak nak sakitkan hati dia. kita akan sentiasa berfikir tentang dirinya. (dalam erti lain : cinta di tujukan kepada seseorang yg kita selalu ingat dan mimpi.. Tanpanya kita akan rasa sunyi dan kita cintakan sepenuh jiwa dengan hati yg ikhlas  kepadanya walaupun dia buat tak tau je)

Sayang - Kita memerlukan dia di masa kita mahukan seseorang untuk berkongsi rahsia dan kisah duka kita. selalunya kita akan sayangkan seseorang yang menjadi TELINGA kepada masalah kita. (dalam erti lain : sayang di tujukan kepada seseorang yang boleh membuangkan masa dia untuk mendengar dan memeningkan kepalanya dgn masalah kita dan kita jugak boleh menyakitkan hati dia kerana kita bukannya cinta kepadanya)

Suka - Kita sukakan dia kerana dia kelakar. Dia happy-go-lucky. Bila bersama dengan dia, kita rasa nak tergelak sampai nak pecah perut. Tapi, kita taklah rindu sangat kat dia bila tak berjumpa seminggu…(dalam erti lain : suka di tujukan kepada seseorang yang boleh menjadi pelawak kepada kita. Kita akan suruh dia diam sekiranya kpala kita dah nak pecah…)

Minat - Ada sesuatu pada dirinya yang menarik kita untuk mendekatinya.(dalam erti lain : minat ditujukan kepada seseorang yang ada sifat, peribadi atau barang yang kita mahukan… )

Tetapi kita kena ingat bahawa tanpa minat , suka dan sayang kita tidak akan CINTA pada seseorang itu....... :DD




~artikel nih aq copy and paste dari facebook jer... haha~


~k ar...chow dulu..daaaaa~

~thx you 4 reading....... ^^

~remember,alwayzz be HAPPY yeah~


~luv to be happy~ :)


Saturday, March 5, 2011

~Alkisah POKKE...........

Sebenarnya citer psl cicak nih da lme da kluar....
cume aq je yg bru taw...tuh yg aq nk share nih...hahahaha
Apakah itu POKKE??? haha...
mungkin ramai yg dah taw alkisah,psl cicak nih....
haha...kepada yang tak taw tuh,jgn risau...
hari ni aq akan share ngan kowg semua,serba sedikit
psl cicak nih....
Cicak ini dikenali sebagai cicak geyco sebab nama saintifiknye gecko
ia adalah sejenis reptilia...
cicak oh cicak....
walaupun ia hanya seekor cicak....namun hakikatnya ia boleh dijadikan harta....
sebabnye harga seekor cicak nih boleh mencapai sehingga 
puluhan ribu ringgit malah jutaan ringgit....
wow....kaye2...hahaha....
tak pecaye? haha....suke ati laa.....
npe owg nk sangat dapatkan cicak nih...and kenapa cicak nih mahal sngat erk?
sebabnye orang kate cicak nih sukar ditemui, dan binatang nih boleh dibuat ubat
untuk penyakit HIV ! hahaha....ish,kalo aq jumpe cicak nih....
mahunye aq lari sejuta batu sebab nk jauhkan diri aq dari cicak nih.....hahaha...
sebabnye aq geli la ngan binatang2 cam nih! (bodo kan aq) hak3...lantak lah.... :D

~ni la rupanya cicak geyco tuh......siap kat badan dia ada polka dot lagi....hahaha ~

~hahaha...eeeei,tak nak aq tengok lame2 cicak nih....geli! hahaha
~k ar....end of the story.....haha
~thx you 4 reading!

[ remember jgn lupe cari cicak geyco nih,
then hasilnye share2 ar ngan aq erk....
sharing is caring maa.....hahahahaha ]



~luv to be happy~ :)

Tuesday, March 1, 2011

~Sweeeeeettttt smile....hahaha.. . :)

Ari Ahad lepas,
27 February 2011
aq g la membeli belah ckit...
kitaowg g UO jer....haha
aq g ngan bapa n adek aq je...
hahaha....ish,malu la plak nk cter...hak3...
tyme tuh dlm kul 4pm cam tuh kot...
kitaowg smpy kat GM tuh...
time tuh kawan aq tuh tgh keje....hehehe
aq x nk kaco dye la kje,
 haha....da bnyk kali aq kaco dye tgh keje....cian dye...hehe
haha...ish...tapiiiiiii kan hari tuh....
sampai2 je kat uo tuh,aduhai,dye nmpk adek aq dulu...
haha...ish3...cam ne la dye bole nmpk adek aq lak nih...
aq wat tak taw je la kan....haha
aq kan x nk jumpe dye coz  aq x nk kaco dye tgh kje,
ish3...tapi sebenarnye dalam hati mmg nk sangat jumpe dye...
haha...miss kot...lme x jumpe dye....huhu
 then,aq try la x nk bagi dye nmpk aq....
sebab ape?
sbb aq malu giler la tyme tuh....ish3
haha...ish,then aq pon lari la g tmpt len...
aq pon jalan2 la pusing2 kat dalam pasaraya tuh
(konon nk lari dari dia larr)....haha
ish,tyme aq lari tuh....dye cari aq....
aduhai,dalam hati aq tuh ckp....cian la kat dye msty pnat cari aq kat situ...
hahahaha
then aq pon stop la lari,then jumpe la dye...
haha...amoi2 n makcik2 promoter kat situ,da mule usik2 dye....
maklum la dye tuh kan peramah orgnye.....haha....
arghh,malu giler la aq tyme tuh......malu tapi best! ahakzz... :DD
aq pon senyum2 je la kat makcik promoter tuh.... :)
then,kitaowg sembang2 la kjp kan.....hahaha
haha....walaupon tyme tuh dye tgh kje...dye still ade mase nk smbg ngn aq... :)
da la kat atas tuh ade CCTV....ish3....
haha...tyme kitaowg smbg2 tuh,aq try la  x nk tengok muke dye...
coz aq tgh malu giler la tyme tuh.. ^^
tapi dalam senyap2 tuh aq pandang gak muke dye
haha....dye senyum2 kat aq.....
wah,serious sweet giler la tyme dye senyum tuh.... 
aduhai....kalo bole la ,aq nk tengok hari2 senyuman manis dye tuh....hehehe... <3
( haha...gedik je aq nih kan... )
hahahahaha......
then aq nmpk de sowg dak cina skola aq ,
jadi promoter oreo kat situ....
haha....aq mmg knl dak tuh,tapi kitaowg x rapat sangat larr....
maklum la aq nih kan xbnyk ckp tyme zaman skola dulu....
hahaha.... :DD
then,dye g amek coklat,
haha...coklat tuh sbnrnye dye bagi kat  adek aq...
haha...ade la cerita di sebalik ganjaran coklat tuh kan....
tyme tuh aq da nk pegi byr da kat kaunter...
byr barang adek2 aq larrr...ish3....
haha...then dye pon ikut skali aq g kaunter...
guess what happen....
ish3...bnde nih mmg wat aq geram giler ngan dye...hahaha :DD
ish3...x yah la cter...
huhu....
btw thank a lot for the chocolate yeah!
then lps bayar aq pon blek la....
ala,sedih la pulak...bile da nk balek....sob2....hehe
~hope to see you again my bestfriends.... :)
hahaha....


~luv to be happy~ :)

~This is the sweet memories ever i had in my life~ :)



~End of this story....~

~
~Thank you 4 reading yeah.....
~remember alwayzz be happy.... :)
~smile alwayzz~ :) 


~luv to be happy~ :)