Friday, June 24, 2011

untitled...

















aq hanya seorang insan yang lemah....
aq hanya mmpu berharap...
aq hanya mampu berdoa...
aq hanya mampu merancang,
tapi ALLAH S.W.T yang akan menentukan segala-galanya.....

*Bukan semua kebahagiaan itu datang dengan mudah.
Adakalanya kita terpaksa melalui keperitan terlebih dahulu
sebelum kita dapat menggapai bahagia itu. *


kadang-kadang kejujuran itu  memang pahit untuk ditelan
tapi kepahitan itu lebih bererti daripada
terus membiarkan diri kita 
hidup dalam kepura-puraan......
bagi aq bersikap jujur dalam sesuatu perhubungan adalah
lebih baik daripada
kita terus hidup dalam pembohongan
yang sia-sia....

 *HONESTY  is the best policy*

aq yakin setiap perkara yang berlaku pasti ada hikmahnya....
kesedihan dan kesusahan dalam kehidupan 
telah banyak mengajar aq untuk menjadi 
seorang insan yang lebih tabah dan sabar.....
cabaran dan dugaan menjadikan hidup aq lebih bermakna.....
SEMOGA SELEPAS INI AKU AKAN MENJADI SEORANG INSAN
YANG lebih KUAT DAN TABAH......

:) [ my fake smile ]
~Maaf jika aq ada wat salah n silap kat kowg semua,
hope kowg semua dapat maafkan aq,
aq hanya manusia biasa,
yang tidak terlepas dari melakukan kesilapan~

-Setakat itu sahaja coretan saya untuk kali ini....
terima kasih kerana sudi meluangkan masa anda
untuk membaca entri saya.......
Thank you....

Monday, June 20, 2011

~Spending time together with my friends.......

Assalammulaikum dan selamat sejahtera semua,

sebelum tuh la,nk bgy taw la kat kowg semua,
if tak nak bce blog aq,
silakan tekan butang pangkah ye....
If sudi nk bce kisah hdup aq nih ,teruskanlah membaca yee.... :)

rasenye da lme aq tak mengupdate blog aq nih......
haha....bukan tak nak update,tpi ta de mase nk update nye....haaa
hee~
nih nak cerita ler kan...psl ape ye aq nk citer?
ye ar,kowg kan taw aq da STOP form 6 kat ACS.....
serius ar,miss giler2 nak spend tyme ngn semua kawan2 Form 6 aq kat ACS tuh dlu.... :(
diowg semua mmg TERBAIK ar.....haha
then,hari SABTU lepas (18 JUNE 2011)  , ada hari sukan kat ACS....
SO kitaowg semua yang now da jadi EX ,ex FORM 6 nih pon dtg ar.....
Alhamdulillah , kitaowg still ade kesempatan untuk spend time together-gether
before kitaowg ikut haluan masing2 kan....
memang best la,dapat luangkan masa bersama-sama.....
haha...terubat lah juge segala rindu di hati ini...
*cewahhh,ayat aq....haha
alang2 da same2 kan...camera pon da ade kat tangan..so ape lagy...
snap snap snap laa pix.....hee
nk tengok tak
pix tuh? haa...tak nak tengok?
oke lah fine~
but if nk tengok gmba tuh smua ade kat fb aq laa....
haha...kat sini aq tak ley masukkan smua gmba coz 
nnty blog aq penuh dgn gmba la pulak...hahaha
so aq masukkan sebahagian gmba shaje lah ye....
If da tengok ,tekan keyboard anda dan komen la ye....haha
keceriaan jelas terpancar di raut wajah masing2 kan kan....~ 
* wah,sejak bile aq pandai berkata-kata nih....? hahaha....


~friends forever yaww! :D


~ MGS VS ACS.....hahaha


~cer kowg tengok org kat sblh aq nih....aq admire giler rmbut dia....cantik taw....hee~
~Candid pix...haha


~haha....tengok lah  'adek ' dan 'kakak' nih...nmpk mesra je kan... :D


~haha....klakar je diowg nih.....


~senyum lah selalu ye..... :)

~Kite KAWAN kan kan? hee~

Serious ar aq cakap ,hari tuh aq rase HAPPY sangat coz
dapat jumpe kowg semua.....
kepada yang kawan2 yang xde tyme nih....
ketahuilah yang aq amat merindui kowg semua lah.....
hope kita dapat bertemu lagy di masa hadapan.....
haha....tuh je lah setakat nih coretan aku.....
btw,thx 4 reading my blog yeah....

SMILE ALWAYS YEAH!
nak taw sebab ape aq suruh kowg senyum lah selalu?
sebab muke kowg akan nmpk lebih manis jika kowg semua SENYUM!!!
 cam nih....





 so rajin rajinlah untuk mengukir 
senyuman di wajah anda yeeeee~ 


In my mind now- pasti sedih + kecewa giler2 kan if kita tak dapat org yg kita cintai? hurmm....

semoga bertemu lagy di masa akan datang!
~may god bless you all....
k lah...daaaa ~



Tuesday, June 7, 2011

~Life must go on......

~Life As a LOWER 6 STUDENT~

Seriously memang memenatkan!
haha....
mne tak nye...Homework bnyk giler!
huh! 
tuh la,tyme lepas SPM dulu ta nak 
memanafaatkan mase cuti untuk rehat sepenuhnya.....
haha....ish3...ta pe laa~
walau cam mne pon 
HIDUP MESTI DITERUSKAN!
aduhai...memang sedih giler ar kan....
bukak je skola lepas cuti nih....
aq tak dapat nk jumpe kawan2 aq dah....
ramai da nak pegy smbung blaja kat tmpt lain....
tggl la aq sorg2 kat ACS tuh....ish3...sob3 :'(
ape bole buat,da ..nasib aq kan...
tak pe lah...mybe ada yang lebih baik tuk aq lepas nih.....
kepada kawan2 aq yg dapat smbung blaja kat tmpt lain tuh kan.....
tak kire la kowg pegy politeknik ke,matrikulasi ke or mane2 je laa~
hope kowg semua tak lupekan aq ea......
to Nursyakila,Nurul Husna,Norsyahirah,Athirah Azizul, Siti Nadira 
n dan yang lain2.....
Hope kowg sentiasa happy ngn life baru kowg erk....
and yang penting skali JANGANLAH LUPEKAN AKU TAW!
aq SAYANG kowg semua sangat2....
x de sape boleh jadi pengganti kowg smua sbg kawan aq...
kowg smua adalah kawan TERBAIK yang pernah aq ada dalam hidup aq~
(nak taip nih pon aq rse cam nak nangis dah :'(
walau di mana pon kowg berada,just buat yang TERBAIK k .....
jangan hampakan harapan parents kowg ea.....
aq doakan kowg semua akan berjaya dalam hidup masing2 !
Insya-Allah....aminn....
tlong doakan tok aq jgk taw.....


Sedkit pesanan dari aq buat sahabat2 teristimewa aq,



Syakila , sedih giler taw bile dpt taw tibe2 ko otw nak pegy matrik....aduhaii.... :(
aq ingtkan dpt la jumpe ko lagy kat ACS tuh pas 
abez cuti nih...tapi x pe laa....papepon ko jage diri elok2 k....blaja elok2...
aq ta kan lupekan ko ,kawan SC STREAM aq tyme form4 n form 5 dlu.....
aq sure akan rndu lawak gile2 ko tuh.... :DD
aq syg ko giler2 syakila~
jngn lupekan aq taw!
friends forever yeah! 
hee~



Husna , aq pon sedih gak taw,ko nk pegy poli dah.....
x dpt nk jumpe ko kat skola lagy...ta dpt nk teman ko pegy toilet dah....sob3.. :'(
ta dpt nk tengok ko bce novel dlm klas dah....
aduhaii...... xpe laa...walau cm ne pon hidup mesti dteruskan....
aq harap sngt2 ko x lupekan aq ....
jge diri taw~
semoga ko sntiasa happy yeah~
syg ko giler2 husna!
jgn lupekan aq taw! :D
friendship never die!

Syahirah , ish....ko pun nak tingglkan aq jgk kan....aduhaii...
knpe la asyik kowg je yg nk tgglkan aq,
bile la aq nk tgglkan kowg pulak ye....haha
ish,x de laa...walau di mana pon ko berada....
jgn lupekan aq taw...
aq sure akan rindu ko punye prangai giler2 kat skola tuh...
ish3....pape pon gudluck ye kawan!
jge diri baik2 ye~
syg ko syahirah! :)
friend forever yeah!



Athirah Azizul, wah..finally,
nmpknye ko pon akan tgglkan aq sowg2 kat ACS tuh....
serious sedih kot...ish...aq bru ingt nk blaja 
skill2 nk jadi 'the best stalker ' dari ko....
nmpknye ta kesampaian la hajat aq erk...haha
aduhai,pas nih aq sure akan rindu ko punye sengih2 kat ACS
tuh stiap kali ko nmpk org yg ko stalker~ XD
papepon gudluck fwenz!
blaja btol2,jgn asyik nk stalker owg je...hehe
jangan lupe taw,impian kita tuk jadi BUSINESS PARTNER
one day nnty.... :D
jgn lupekan aq taw!
friends forever taw!
syg ko Athirah! :)

Siti Nadira  ,  ish.....ko pon nk tgglkan aq jgk ea....tape lah...
nnty bile ko da x de kat skola,
aq sure akan miss ko punye muke comel tuh...hehe :)
papepon gudluck ye kawan....smile always yeah....
jge diri elok2 ea~ 
syg ko.....
btw,jgn lupekan aq taw...
friends forever yeah! XD

AND kepada kawan2 aq yg lain tuh.....aq doakan
semoga kowg smua 
berjaya dalam hidup masing2......
Insya-Allah.....aminn..~
jgn lupekan aq taw! :D




LOVE YOU ALL! 


~Friends forever yeah! ~

-By the way,kepada sesiapa yang mengenali diri aq,anda semua dijemput hadir ke 
kenduri doa selamat kat uma aq 
pada Sabtu,11 June 2011...
~alamat,mintak kat aq ye ~
kehadiran kowg smua amat dihargai....
thx you!


~K laa.....aq chow dulu...daa
btw,thx 4 reading..... :)
smile always yeah~