Sunday, September 11, 2011

~ Life !

S-E-D-I-H!
 nak taw knape?
teruskan membaca..tuh pun kalau sudi lah.... 

Sebab handphone aku rosak lah....sedih sangat2 rasenye....
handphone tuh aq dpt lepas result PMR aq keluar.....aq dapat 4A 3B 1C je...
bapa aku yg bagy phone tuh kat aku....
walaupun hargenye tak mhal mane,tapi aq sayang sangat2 kat phone tuh.....
terlalu banyak kenangan yang dicipta bersama handphone tuh......
sebab tuh lah,bile tibe2 je phone tuh rosak....
aq rasa cam stress giler....stress giler2,serious weh.....
sampaikan aq tak bole nak focus utk buat apa2 kerje pon....hurmm....
sekarang dlm kepala aku,cume aku nak pegy hntr repair phone tuh.....
if phone tuh tak boleh direpair,baru lah aq cari jalan alternative lain....
kalau aku ada bnyak duit ,sure aq boleh beli phone baru...
.tapi nak wat cam ne kan,duit aq belum ckup lagy utk aku pegy beli phone baru..... 
Hurmm....tak pe lah.....redha je lah kan....tuh je la yg aq bole buat....
mybe ada hikmah disebalik kerosakkan phone nih...... 
chill je lah,walaupun sebenarnye aq sedih sangat2!



******************************************
Kenape lah kan,sekarang nih...aq rase org yg aq suke semakin jauhhhh   dari aku.....
makin hari,makin jauh.....jauh? yea....jauh.....hurmm... :(  klau ikutkan hati,memang aq nak lupekan masalah nih...tapi ntah kenape,semakin aq nak lupekan nye,semakin aq teringat-ingat kat dia....
damn lah kan! Aq benci diri aku.....benci sangat sangat......
aq nak fight utk dapatkan dia,tapi....
hati  aq  cakap NAK  lupekan dia....
TAPI minda aku selalu menyebut name dia....DIAAAAAAA....hurmm....ntah lah....kdg2 aq ketawa sendiri....sebab,aq nih cam “mengharap sesuatu yang tidak pasti”....
aq rse diri aku tak layak untuk dia....dia pandai,dia kacak,dia baik......tak macam aku....
aq takdelah pandai sngat ,dah la tak cantik....erm....takpe.....
ada pepatah mengatakan 
“ miracle can happen everyday” kan kan.....betul ke...? 
ntah lah...kowg nak taw tak kenape aq suke tengok 
DRAMA N ANIMASI DETECTIVE CONAN?? 
Salah stu sebabnye ialah,aq memang minat giler kat cerite tuh....BEST GILER ARR! 
sebab kedua ialah,DIA pun suke tenGOk cerita tuh...dan sebab 
ketiga NYE ialah.....
kisah cinta antara RAN MOURI DAN SHINICHI KUDO, 
sedikit banyak macam kisah CINTA dalam hidup aku.....
ye lah,dalam cerita tuh sebenarnye Watak Shinichi Kudo minat kat Ran Mouri...
tapi dia tak luahkan perasaan dia kat Ran.....
Ran pula sangat berharap satu hari nnty Shinichi akan 
memberitahunya tntg perasaan nya terhadap Ran....
hahaha....
mrepek-repek je aq nih kan...tapi betul lah...ape yg aq cakap kat atas nih....
erm...papepun,aq akan pegang kata-kata nih, kalau dia telah ditakdirkan untuk aku....
pasti satu hari nanti kita akan bersatu....tetapi jika tidak.....
aq redha.....mungkin ALLAH S.W.T dah tentukan yang lebih baik untuk aku....



______________________________________________



~Happiness lies in those who cry, those who have been hurt, 
those who have searched and those who have tried...
For only they can appreciate the importance of people who have touched their lives ~
______________________________________________________




just SMILE AND ENJOY your life lah NADIA :)

NO MATTER WHAT WILL HAPPEN , LIFE MUST GO ON !



 ~Setakat itu je lah,coretan aq untuk kali ini...
~btw,thx 4 reading my blog.....
~luv to be happy~